3. søndag efter påske

# Præstens hjørne
Publish date Udgivet af Jette Holm Rosendal, søndag d. 3. maj 2020, kl. 08:45
3. søndag efter påske

Og i dag er også dagen før Danmark kan fejre, at det er 75 år siden at befrielsen kom efter 5 års verdenskrig. Og derfor er det ordet frihed, der dukker op i ens tanker. Og hvor vigtigt det ord er, bliver tydeligere af, at vi netop i år ikke frit kan gøre det, vi gerne ville have gjort for at fejre begivenheden.

Der var planer om alsang og fællessang – og der var skrevet en helt ny sang til lejligheden. Men nu bliver det til fællessang - hver for sig.

”Friheden lyser i sproget,

som si’r, hvad vi elsker og tror;

som sender, når vejret er tåget,

et solpanel formet af ord.

Med friheden til at fortælle

forløses det, sprogets minut.

Vi husker et blad på en nælde.

En banegård helt sønderskudt.” (Frihedens lysdøgn, Anne Vad 2019)

Friheden til at tænke og tale – hvor er det vigtigt. Friheden til at fortælle og friheden til at mindes i fællesskab. Både bladet på en nælde og en banegård bombet i grus. Ord fra kirkens univers og ord fra krigens gru. Og netop friheden til at kunne tale om det hele, det glædelige og det forfærdelige, det er med til at gøre livet rigt og velsignet. Og det er med til at vi kan bære det ubærlige.

Denne søndag ville gudstjenesten i landets kirker have genlydt af frihedens ord. Også ordet om, at vi frit og til enhver tid kan komme til Gud – og tale og fortælle om, hvordan vi har det. Friheden er så vigtigt i det almindelige liv, og den er uendelig vigtig når det kommer til livet med Gud.

Taknemmeligheden fylder sind og tanke.

Med ønsket om en velsignet søndag.

Kærlig hilsen

Jette Holm Rosendal.