Præstens hjørne

Præstens hjørne


# Præstens hjørne
Publish date Udgivet tirsdag d. 10. december 2019, kl. 12:00
Præstens hjørne

Hvad giver julen os?

Det er blevet december, og ifølge både nisser og mennesker den travleste måned i året J Det er i hvert fald en hyggelig måned efter langt de flestes mening. Men hvad er det december og den kommende jul giver os? Hvad er det der gør december og jul til noget særligt?

Den giver os mulighed for at gøre noget andet end det vi plejer. Det kan godt være at der er megen travlhed, og man skal skære lidt ned på nogle aktiviteter. Men december sætter fokus på fællesskab og samvær, at gøre noget for hinanden og være sammen. Øvelsen må være, at skære lidt ned på alt det udenoms og forbrugsræset – og koncentrere sig om julens glade budskab:

Fred over jorden!

Menneske, fryd dig,

os er en evig frelser fød! (DDS 121,3)

Julen giver os noget – noget kommer til os. Vi skal ikke selv præstere det hele. Det er Gud selv, der kommer til os – med sin fred. Vi må fryde os og glæde os – For at Gud blev menneske og blev som en af os – det er ret vildt. Ufatteligt og enestående. Noget større end os kom til jord. Her må vi læne os tilbage to sige tak Gud, og så dele glæden med hinanden. For det giver julen os også – masser af traditioner, engle og stjerner i massevis. Julehygge og julekrybber, der fortæller om barnet i stalden. Salmer og sange der løfter vort hjerte. Som engle, der løber op og ned af salmens tonestige og forbinder himmel og jord.

Julen tager os for en stund ud af hverdagens trummerum og skaber højtid omkring os. Det er fantastisk. Vi har meget, der ikke er perfekt, vi slås og bøvler hver især med meget froskelligt, og for nogle er julen heller ikke særlig let – der er savn, ensomhed og frygt – men på trods og på tværs af det, så rækker julens ord og toner ind i vore liv. Giver os håb – I dag er der født jer en frelser, han er Kristus, Herren.   

 

Med ønsket om en glædelig jul og et velsignet nytår.

Jette Holm Rosendal